Zoetis sætter nye ambitioner for Norden med fokus på direkte salg og marketing

København, Danmark – 25. juni 2020 – Zoetis har i dag offentliggjort beslutningen om at gå over til en direkte salgs- og marketingmodel i de skandinaviske lande, Danmark, Norge og Sverige som viderebygning på et længerevarende og succesfyldt samarbejde med Orion.

Zoetis tager dette skridt for at skabe et mere direkte partnerskab med vores kunder i den nordiske region ved at etablere sine egne ressourcer inden for markedsføring, teknisk support og salg. Som den globalt, førende virksomhed inden for dyresundhed og dedikeret til at supportere dyrlæger indenfor kæle- og produktionsdyr, ser vi frem til at investere mere i den nordiske region. Vi deler derfor nyheden om den nye virksomhed Zoetis Animal Health ApS, et selskab registreret i Danmark.

Som resultat af Zoetis’ nye fokus i Norden, vil vi afslutte samarbejdet med Orion Pharma Animal Health fra 1. januar 2021.

Vi vil gerne udtrykke vores taknemmelighed over for Orion Pharma Animal Health, der som partnervirksomhed i 20 år har serviceret de skandinaviske lande, Danmark, Norge og Sverige” for Zoetis, siger Thomas Hilligsøe¸ General Manager for Norden.

Zoetis bygger oven på mere end 65 års erfaring og er global markedsleder inden for udvikling af veterinære vacciner, medicin og diagnostiske produkter af høj kvalitet, komplementeret af gentests, biodevices og en bred vifte af serviceløsninger. Nye diagnostiske produkter er lanceret i den nordiske region inden for det seneste år, og med flere innovationer i støbeskeen på både medicin- og diagnostiksiden er det den optimale timing at styrke tilstedeværelsen i Norden.

Thomas Hilligsøe, General Manager for Norden, udtaler: ”Det er en spændende tid for mig i rollen som General Manager, hvor vi bygger oven på det solide fundament, Orion har lagt, for fremover at levere endnu stærkere løsninger til vores kunder. Jeg har et dynamisk og erfarent Zoetis-team i Norden, og jeg ser frem til at understøtte udviklingen af vores forretning og skabe nye muligheder sammen med vores kunder.

Vores fokus på det veterinære

For hvert nationalt marked vil vi opbygge og drive aktiviteter, der supporterer det veterinære område. Vores fokusområder vil være at styrke de lokale forbindelser til veterinærkunder og myndigheder, især på de nye skandinaviske markeder. Vi vil komme et skridt tættere på dyrlægerne, så vi kan fokusere på at levere stærk teknisk og vidensmæssig support samt formidle adgang til produktionsdyreeksperter i Zoetis’ globale netværk. Vi ser frem til at igangsætte disse initiativer og til at arbejde sammen med lokale organisationer for at gøre en forskel.

Et overblik over planen

Det er en vigtig prioritering at opretholde en succesfuld kontinuitet i vores nuværende partnerskab med Orion, mens vi overgår til vores nye struktur frem mod slutningen af 2020, begyndelsen af 2021. Orion fortsætter som en vigtig forretningspartner for Zoetis på andre nøglemarkeder, og de to virksomheder er i fællesskab trygge ved at kunderne overgår til at blive serviceret af Zoetis i Skandinavien. Yderligere kommunikation deles inden for de næste tre måneder vedrørende organisationens struktur i Norden samt virksomhedens fokusområder.

Om Zoetis

Zoetis er den førende veterinære virksomhed, dedikeret til at supportere sine kunder og deres forretninger. Med mere end 65 års erfaring inden for dyresundhed udvikler, producerer og kommercialiserer Zoetis medicin, vacciner og diagnostiske produkter, der komplementeres af biodevices, gentests og en vifte af serviceløsninger. Zoetis hjælper dyrlæger, produktionsdyrebesætninger og de, der arbejder med landbrugs- og kæledyr gennem salg af virksomhedens produkter i mere end 100 lande. I 2019 omsatte virksomheden for mere end $6,3 milliarder og havde cirka 10.600 ansatte. For yderligere information, se www.zoetis.com