Ny vaccine mod PRRS kan bruges til pattegrise allerede fra dag 1

Suvaxyn PRRS MLV indeholder et svækket PRRS-virus
af den
europæiske stamme – også kalde type 1.

Nu kan nyfødte grise vaccineres mod Porcin reproduktions- og respirationssygdom med en enkelt dosis Suvaxyn PRRS MLV, der er ny på det danske marked. Vaccinen er godkendt til brug fra dag 1.

Den stimulerer aktiv immunitet overfor PRRS virus, reducerer virus i blodet og virus-udskillelse i næsesekret som følge af infektion med europæiske stammer af PRRS-virus.

Vaccination før drægtighed af klinisk raske søer og polte har desuden vist sig at modvirke den smitte via fosterhinder, som PRRS-virus kan forårsage i sidste tredjedel af drægtighedsperioden.

Samtidig kan vaccination nedsætte den negative indvirkning på den reproduktive funktion: Reducere antallet af dødfødte, virus i blodet hos smågrise under fødsel og fravænning, lungelæsioner samt viruskoncentrationen i lungerne hos smågrise ved fravænning.

Virker op til 26 uger efter vaccination

Suvaxyn PRRS MLV kan gives som en enkelt injektion til pattegrise allerede fra de er 1 dag. Søer og gylte får en enkelt injektion, inden de føres ind i en besætning – cirka 4 uger før avl.

Flere undersøgelser har dokumenteret, at beskyttelsen indtræder 28 dage efter vaccinationen, og hos slagtesvin varer den i 26 uger efter vaccinationen. Gylte og søer er beskyttede i 16 uger efter vaccinationen.

Suvaxyn PRRS MLV er receptpligtig og fås som en frysetørret vaccine – lyofilisat – og der medfølger solvens til injektion. Vaccinen indeholder en modificeret stamme af levende PRRS-virus, stamme 96V198, som er blevet svækket, så den ikke forårsager sygdom.

Vaccinen distribueres og markedsføres i Danmark af Orion Pharma Animal Health. Yderligere information samt produktresumé findes på www.orionvet.dk