Ny flishugger med elmotor til grønt arbejde uden emissioner

Linddana introducerer miljøvenlig el-flishugger
med kraftfuld 96V Li-ion batteripakke

Det er en stærk elmotor med ekstra moment, som gør Linddanas nye flishugger TP 175 Mobile El til et produktivt og miljøvenligt valg: 0% CO2, 0% NOx og ingen partikler. Samtidig er elmotorens lydniveau markant lavere end andre motorers.

Lithium-ion teknologiens udvikling betyder, at batteridrevne maskiner nu kan matche de motordrevne i kraft og ydelse. Den nye elektriske flishugger klarer en trædiameter på 175 mm og producerer op til 6 m3 træflis i timen.

En grøn løsning efter EU-reglerne for diesel emissioner pr. 1. januar 2019. Herefter skal dieselmotorer over 35 HK enten have partikelfilter eller erstattes af motorer på under 25 HK.

Lang driftstid og 3000 opladninger

Den nye flishuggers 96 volt LMC elmotor yder 30 HK og har med et moment på 85 Nm et solidt kraftoverskud. Lithium-ion batteripakkens kapacitet på 210 Ah sikrer 2½ times normal drift – og op til 6 timer, hvis der samtidig lades med kabel fra et 230 eller 380 volt stik. Der er 5 års garanti på batterierne, som kan oplades 3000 gange før udskiftning.

Maskinen er en skivehugger med TP Opticut-systemet, der har to knive og 60 cm rotorskive. På grund af elmotoren er støjniveauet begrænset – omkostningerne til drift og vedligeholdelse små – og der er som nævnt ingen forurenende emissioner.

Kompakt og let at transportere

TP 175 Mobile El vejer under 750 kg og kan derfor transporteres med almindeligt kørekort. Med det højdejusterbare udkastrør og den sammenklappelige tragt er flishuggeren kompakt under transport og opbevaring.

Se mere på www.linddana.com