Runde former til mere lys og luft i byggeriet

Nye og flere valgmuligheder med ovenlys, glasplanlys og kupler til bedre lysindfald og naturlig ventilation

Nu åbner et nyt sortiment af runde ovenlys, glasplanlys og akrylkupler fra Lamilux for endnu flere muligheder i byggeriet. De nye ovenlysløsninger opfylder markedets højeste kvalitetskrav og kan anvendes i 2020-byggerier:

– Ovenlys og dagslys i byggeriet er en integreret del af hele den moderne arkitektur og formgivning i dag, fortæller Michael Saunte fra Lamilux Nordic. – Det er en stærkt stigende tendens, at disse løsninger indgår som en naturlig del af bygningers design.

Bedre trivsel og klimaregnskab

– Fremgangen er resultatet af det øgede fokus på brugernes trivsel og velbefindende. Brugen af flere dagslyselementer kan også bidrage til bygningens energiforsyning, da indstråling af varme indgår som en del af klimaregnskabet.

– Endelig giver ovenlys mulighed for at arbejde mere med naturlig ventilation, som igen er en vigtig kilde til brugernes velbefindende. Dette hensyn ser vi i stadig større omfang i moderne byggerier, siger Michael Saunte.

Mange nye muligheder

Det nye sortiment af ovenlysløsninger giver med stand-ardstørrelser fra Ø60 cm og op til 180 cm – samt special-modeller op til 300 cm med et stykke glas – et stort antal valgmuligheder.

Blandt ovenlys-nyhederne er de runde akrylkupler, LAMILUX CI-System F100, der sikrer en optimal kuldebro-fri konstruktion med en samlet U-værdi på ned til 0,8 W/m2K.

De nye runde glasplanlys, F100G eller FE, har rammer af kunststof eller alu. Fås med 2- eller 3-lags lavenergiglas med en samlet U-værdi på ned til 0,73 W/m2K samt lyddæmpning og lufttæthed i klasse 4.

Komfortventilation

De runde ovenlys udføres som faste eller oplukkelige til komfortventilation, og med et unikt hængselsystem kan man nøjes med én motor. De er testede i ekstreme vind- og vejrforhold og leveres med isoleret kompositkarm i højderne 300, 500 eller 700 mm.

Se mere på www.lamilux.dk